Frigarui de obraz de porc

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Frigarui de obraz de porc

Ingrediente

  • cap de porc – 1 buc
  • telina – 1/2 buc
  • morcovi – 1/2 buc
  • batoane de scortisoara – 2 buc
  • anason stelat – 2 buc
  • fenicul – 1/2 buc
  • sangria – 50 ml
  • miere – 2 lingurite
  • fresh de lamaie – 2 lingurite
  • usturoi – 45 catei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• dezoseaza bine capul de porc si taie felii de jumatate de palma lungime si un deget grosime bucatile de carne – poti pastra soriciul sau il poti inlatura, dupa preferinte
• asezoneaza bine bucatile cu sare si piper si pune-le in 2-3 pungi de vidare FoodSaver
• taie telina, morcovii si feniculul carpaccio (foarte, foarte subtire) si adauga-le deasupra, impreuna cu anasonul si batoanele de scortisoara
• pune Sangria peste si vacumeaza totul
• incinge aparatul de gatit in vid Sous Vide Supreme Inox la 69-70 ⁰C si lasa carnea acolo pentru cca 36 de ore
• scoate-o, las-o cateva ore la odihnit si tai-o cubulete
• amesteca mierea cu fresh-ul de lamaie si usturoiul zdrobit in prealabil intr-un mojar
• unge bine bucatile de carne si pune-le pe niste bete de frigarui lasate in prealabil la hidratat in apa
• pune-le intr-o tava cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins la 200 ⁰C, pentru a se gratina
• serveste-le alaturi de cartofi si rosii coapte

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci