Briose turnulet

Un aperitiv aromat!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Briose turnulet

Ingrediente

  • 100 g spanac congelat
  • 250 g faina de migdale
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • sare
  • 2 oua
  • 75 ml ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • pentru umplutura:
  • diferite tipuri de branza
  • 2 linguri de smantana
  • decor:
  • cateva fire de patrunjel verde
  • o fasie de ardei rosu

Mod de preparare

Se bat bine albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu uleiul de masline, se adauga laptele, sare dupa gust, se incorporeaza si spanacul dezghetat la temperatura camerei, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si la urma albusul batut spuma tare. Se toarna compozitia in forme de briose, unse cu un pic de ulei, apoi se da la copt cca. 25 min. in cuptorul preincalzit. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca bine.

Se freaca branzeturile cu smantana si se mai adauga sare daca este cazul, apoi se da la rece cca. 30 de min. Dupa ce s-au racit briosele, se taie pe jumatate si apoi se umplu cu crema de branzeturi. De jur imprejurul umpluturii se pun frunzulite de patrunjel tocate fin si cubulete mici de ardei. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci