Cosulete cu cascaval

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu cascaval

Ingrediente

  • Aluat:500 de grame de faina
  • 25 grame de drojdie proaspata
  • 75 grame de unt cu 80% grasime
  • 300 ml de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • Umplutura: 100 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval ras
  • 50 de grame de unt moale
  • Finisat: ou batut sau galbenus

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine, se toarna amestecul lichid si se pune la framantat.

Aluatul elastic si deloc lipicios, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa o jumatate de ora sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent.

Intre timp, se prepara umplutura, amestecand cascavalul ras cu branza de vaci si untul moale.

Se unge planul de lucru cu o pelicula de ulei si se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ jumatate de centimetru.

Se aseaza umplutura pe foaie.

Incepand dinspre latura mai scurta, se ruleaza aluatul.

Ruloul se lasa sa se odihneasca maximum 5 minute, apoi se ia din nou la framantat cu sucitorul, intinzandu-l intr-o foaie dreptunghiulara de dimensiunile precedentei.

Se ruleaza foaia din nou, de data aceasta pe latura lunga.

Cu o foarfeca, se cresteaza ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi se face o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura se desprinde complet bucata crestata de rulou.

Se obtine o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare se trag inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.

Cosuletele se aseaza in tava captusita cu hartie de copt.

Se lasa sa creasca intr-un loc ferit de curent inca aproximativ un sfert de ora, apoi se ung cu galbenus.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru douazeci si cinci de minute.


Reteta Cosulete cu cascaval a fost propusa de lauralaurentiu

Alte retete: Merdenele cu branza; Gomboti cu branza

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Placinta frageda cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinta frageda cu branza si marar

Cand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...

Placinta frageda cu branza si marar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise