Mascaroane maramuresene

Mascaroane maramuresene este o reteta traditionala gustoasa si hranitoare. Pentru a prepara mascaroane maramuresene aveti nevoie de faina, drojdie, apa, branza de vaci si smantana.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 250-300 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 4-5 linguri smantana

Mod de preparare

Mascaroane maramuresene sunt aperitive traditionale gustoase si hranitoare. Pentru a prepara mascaroane maramuresene se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta bine, dupa care se lasa la crescut. Se intinde apoi o foaie groasa, rotunda. Se pune branza amestecata cu sare si smantana la mijloc, se aduna marginile aluatului spre mijloc si se lipesc. Se coace placinta in cuptor, apoi se scoate si se lasa la racit.


Se serveste dupa ce s-a racit, taiata ca un tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci