Aperitive cu branza

Reteta Placinta aperitiv

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 10-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta cu Dovleac (Reteta Video)"
 
>
O placinta care poate fi servita atat la micul dejun, cat si ca un aperitiv, este bun de pus la pachet, ce mai, este perfect!

ingrediente

8 portii

   650 g faina
   1 plic drojdie uscata
   400 ml lapte
   4 oua
   150 ml ulei
   1 lgt sare
   8 felii muschi file
   175 g crema telemea
   gris pt tapetat tava
   ierburi aromate
   verdeturi Herbes de Provence

mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se unge cu crema de telemea, apoi se asaza feliile de sunca. Se toarna deasupra restul de aluat si se intinde cu grija. Se lasa la dospit o jumatate de ora. Se presara deasupra ierburi aromate si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii. Se serveste atat calduta, cat si rece! Pofta buna!
Incearca si Sandvici cu brinza de vaci cu gogosar
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.