Pentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am preparat o delicioasa Placinta cu spanac, omleta si branza.Am zis sa mai profit de oferta lui bogata in vitamine.De data aceasta l-am combinat cu branzeturi si ardei capia.
Pentru aluat, frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.
Pentru umplutura, oparim spanacul in apa clocotita cu sare si putin bicarbonat, il scurgem si il tocam marunt.Calim o ceapa mica in putin unt, apoi adaugam spanacul, 2-3 frunze de busuioc, dar si putin oregano, amestecam de cateva ori si il lasam la racit.Dam branza telemea pe razatoare, o amestecam cu branza dulce si mascarponele, dar si cu verdeata tocata marunt. Punem cateva fire de marar si cateva fire de patrunjel, nu exageram.Preparam doua omlete din cate doua oua cu sare si piper. Eu le-am preparat la panini maker, ca am vrut sa iasa dreptunghiulare. Tocam ardeiul capia in cubulete si il amestecam cu branza.Impartim aluatul in doua si intindem pe masa de lucru doua foi de dimensiuni mai mari decat dimensiunile omletei.
Asamblare si coacere placinta cu spanac, omleta si branza.
Peste foile de aluat asezam omletele, apoi spanacul amestecat cu branzeturile, rulam mai intai omletele peste umplutura si apoi aluatul peste omlete, asa incat sa avem aluat doar la exterior.Introducem marginile aluatului, de la capete, in interior, ca sa nu ne iasa umplutura si asezam ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Eu am asezat hartie de copt si intre rulade, pentru a nu se lipi intre ele.Ungem ruladele cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le coacem pentru 35 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, in prealabil.La final le pudram cu putin parmezan ras.
Le servim calde cu o cana de iaurt sau cu ketchup, asa cum le-au servit ai mei.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii