Aperitive rapide - purcelusi

Purcelusii sunt aperitive rapide si gustoase. Pentru aceasta reteta de aperitiv aveti nevoie de faina, unt, cartofi, branza de vaci si oua.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr cartofi fierti si pasati
  • 250 gr branza de vaci
  • 2 lingurite sare
  • 1 ou intreg batut
  • sare

Mod de preparare

Purcelusii sunt aperitive rapide si gustoase. Pentru aceasta reteta de aperitiv se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat moale, care se lasa la rece timp de o ora. Se intinde apoi o foaie de 0,5 mm grosime. Se decupeaza rondele de 3 dimensiuni diferite cu ajutorul paharelor. Rondelele mari vor fi capul purcelului, rondelele mijlocii, taiate in 4 vor fi urechile, iar rondelele mici vor fi nasul. Se asaza rondelele mari intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut cu sarea. Pentru urechi se folosesc rondelele mijlocii. La fiecare set de rondele mari, se lipesc 2 patrimi din rondelele mijlocii. Se fac cu ajutorul unui pai doua gaurele pe rondelele mici si se lipesc pe rondelele mari, pentru nas. Pentru ochii purcelusului se folosesc seminte de floarea soarelui. Se introduce tava la cuptor si se lasa 15-20 de minute la copt.


Purcelusii sa pot servi atat calzi, cat si reci, sunt deliciosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc