Quiche Lorraine

Se amesteca faina cu putina sare si se framanta repede un aluat din faina, bucatele de unt rece, ou si lapte. Se face o bila care se infasoara in foli

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Quiche Lorraine

Ingrediente

  • Aluat: 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri de lapte
  • sare
  • pesmet
  • Umplutura:
  • 2 cepe
  • 150 g bacon
  • 250 g cascaval
  • 200 g smantana
  • 5 oua
  • ulei
  • sare
  • piper
  • condimente si verdeata

Mod de preparare

Se amesteca faina cu putina sare si se framanta repede un aluat din faina, bucatele de unt rece, ou si lapte. Se face o bila care se infasoara in folie si se lasa la rece 30 minute.

In timpul asta se calesc ceapa si baconul in putin ulei si se condimenteaza.

Cascavalul se rade pe razatoarea.

Intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina se intinde bine auatul, se ridica o margine, se inteapa in cateva locuri cu furculita si se presara pesmet.

Pe aluat se pune cascavalul si peste el amestecul de ceapa si bacon.

Se bate smantana cu oua, sare, piper, verdeata si se toarna deasupra.

Se coace in cuptorul incins la 200grade . 40 minute.

Atentie!...in plus am pus o cutie cu porumb

cascaval razuit in compozitia de oua si smintina
Pofta buna!

Reteta Quiche Lorraine a fost propusa de PARADIS pe forum culinar.ro

Alte retete de quiche: Quiche

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci