Aperitive cu branza

Reteta Smorgastarta (Tort aperitiv)

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
vio_dreams postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Smorgastarta (Tort aperitiv) este o reteta culinara deosebita, perfecta pentru a fi servita la diferite ocazii festive sau petreceri. Cu mai multe tipuri de crema de branza si blat de aluat de paine, n-are cum sa nu fie altfel decat delicioasa!

ingrediente

pentru blaturile de paine:
   800 gr faina
   440 gr apa
   14 linguri ulei
   14 gr zahar
   14 gr sare
   14 gr drojdie uscata
    
pentru crema de branza cu verdeturi:
   200 gr crema de branza
   100 gr unt
   50 gr smantana
   marar
   patrunjel
   ceapa verde
   piper alb
   sare
    
pentru crema de branza cu ardei:
   200 gr crema de branza
   100 gr unt
   50 gr smantana
   1 ardei gras rosu
   boia de ardei
   sare
    
pentru crema de branza cu somon afumat:
   200 gr crema de branza
   100 gr unt
   50 gr smantana
   150 gr somon afumat
   1 lingura icre rosii
   sare de mare
   piper alb
   zeama de la o limeta
    
pentru crema de marar:
   200 gr crema de branza
   100 gr unt
   50 gr smantana
   1 legatura marar
   sare de mare
   piper alb
   coaja rasa de la o limeta
pentru decorul tortului cu somon afumat si marar:
   100 gr crema de branza
   8 felii branza topita
   2-3 linguri icre rosii
   2-3 fasii somon afumat
   felii de lamaie
   crengute de marar
    
pentru decorul tortului cu verdeturi si ardei:
   100 gr crema de branza
   300 gr mezeluri
   100 gr masline verzi umplute
   patrunjel
   ceapa verde
   morcov

mod de preparare

Preparare blaturi din paine:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor.Punem apoi in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si-i framantam usor. Impartim in doua.
Punem aluatul in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Lasam sa se raceasca taiem capacul de deasupra si il indepartam apoi taiem fiecare painica in trei blaturi egale. La final vom obtine sase blaturi.
Cat stau painicile la cuptor pregatim cremele pentru umplut.

Preparare crema de branza cu verdeturi:

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Tocam marunt verdeturile si le adaugam peste crema de branza.
Asezonam cu sare si piper alb, omogenizam apoi lasam deoparte. Atentie nu se pastreaza la frigider ci la temperatura camerei.

Preparare crema de branza cu ardei:

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.Tocam marunt ardeiul si adaugam.
Asezonam cu sare si boia de ardei. Puteti folosi dulce sau iute, dupa preferinte.Omogenizam.

Preparare crema de branza cu marar:

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Adaugam mararul tocat marunt.
Punem si coaja rasa de la o limeta apoi omogenizam compozitia.

Preparare crema de branza cu somon:

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Adaugam somonul afumat taiat fasii.
Mixam cu ajutorul blenderului vertical ca sa facem pasta somonul apoi adaugam zeama de la o limeta si o lingura de icre rosii.

Incepem asamblarea torturilor:

Punem pe un platou primul blat si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Punem peste el crema de branza cu marar si nivelam.
Asezam urmatorul blat si apoi crema de branza cu somon afumat. Nivelam.
Punem deasupra ultimul blat si dam la frigider peste noapte.
La fel procedam si pentru tortul cu verdeturi si ardei.
Dupa ce au stat la frigider si s-au intarit cremele indepartam cu grija inelele din jurul torturilor. Imbracam ambele torturi cu un strat subtire de crema de branza
Tortul cu crema de branza si somon il imbracam cu feliile de branza topita. Decoram cu trandafirasi din somon si crengute de marar. Facem o bordura deasupra din icre rosii .
La baza decoram cu feliute de lamaie.
Tortul cu crema de verdeturi il decoram cu mezelurile cu care facem o bordura la baza.Apoi un rand de masline feliate si deasupra un rand din frunze de patrunjel.
Deasupra facem trandafiri din mezeluri si morcovi , garnisim cu patrunjel si presaram frunzulite de ceapa tocata.


Tortul aperitiv il servim felii, ca si un tort dulce :).

Incearca si Briose cu cascaval Sofia, masline si susan
Daca ti-a placut reteta noastra "Smorgastarta (Tort aperitiv)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.