Sufleu de branza telemea si cascaval

Aceasta reteta este foarte usor de pregatit. Pentru a prepara sufleu de branza avem nevoie de telemea, cascaval, faina unt si oua.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cesti lapte
  • unt
  • 80 g cascaval
  • 125 g faina
  • 80 g telemea
  • 5 oua
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Aceasta reteta este foarte usor de pregatit. Pentru a prepara sufleu de branza avem nevoie de telemea, cascaval, faina unt si oua. Intr-o tigaie punem o bucata de unt cat sa cuprinda tot fundul tigaii. Cand s-a topit se toarna faina, amestecand repede cu lingura ca sa se incorporeze in unt. Se pune laptele treptat, amestecand continuu pana se termina, apoi se mai amesteca pe foc ca sa se ingroase. Se ia sosul de pe foc. Se pune sa se raceasca si se amesteca cu branza rasa, galbenusurile, cu sare si piper. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca in compozitie foarte usor, amestecand de jos in sus. Se unge un vas de sticla incasabila cu unt, se toarna compozitia in el si se introduce in cuptor la foc mic. Nu se deschide cuptorul 20 minute.


Se serveste imediat, altfel se lasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc