Tarta cu branza si ceapa

Tarta cu branza si ceapa este un aperitiv sanatos si delicios. Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 150 g margarina
  • 2-3 linguri apa rece
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe mari taiate fin
  • 3 oua batute
  • 150 ml lapte
  • 250 g branza rasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tarta cu branza si ceapa este un aperitiv sanatos si delicios. Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca pana ce seamana cu niste firimituri fine. Se adauga apa cat sa se formeze un aluat moale. Se lasa la rece 15-20 de minute.

Intre timp se calesc cepele 5 minute. Se toarna intr-un castron si se adauga ouale, laptele si branza. Se asezoneaza. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 20 cm, tapetata cu faina. Se toarna amestecul si se baga la cuptor 35-40 de minute.

Calorii/portie: 240


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci