Budinca de carne cu sos de smintina

Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in lapte si stoarsa. Separat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel sau de purcel
  • 1 felie de franzela
  • 1ceasca lapte
  • 75 g unt
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • salata
  • sos
  • de smintina

Mod de preparare

Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in lapte si stoarsa. Separat se freaca 50 g unt ca o spuma, se adauga galbenusurile, se

amesteca cu carnea si albusurile batute spuma. Se unge o cratita cu restul de unt, se asaza carnea tocata, se acopera bine cu un capac si se fierbe incet 1 ½ -2 ore, pe baia de apa. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu un sos fierbinte de smintina.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci