Carnati cu slana si usturoi ca la mama acasa

Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai. Apoi se tin in apa cu ote

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Intestine de porc
  • 500 g carne de porc
  • 200 g slanina de porc
  • o cana de otet
  • 2 capatani de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai. Apoi se tin in apa cu otet timp de trei- patru ore. Carnea de porc se taie incuburi si se da cu sare, apoi se afuma si se lasa doua zile la vant rece, procedandu-se la fel si cu slanina. Carnea si slanina se toaca foarte marunt. Se umplu intestinele cu amestecul de carne, usturoi pisat, cimbru, slanina, sare si piper Se leaga la capete si se lasa la rece, sau se mai afuma inca o data si apoi se Iasa la rece. Se pot pastra si mai bine in untura, obtinuta din slanina de porc, taiata in bucatele si topita. Carnatii se asaza pe fundul unui vas incapator din portelan sau inox, sau al unei ulcele de pamant, si se toarna peste ei untura putin racita, obtinuta prin prajire. Se asteapta cateva ore, sa se mai raceasca si apoi se leaga vasul la gura, sau se acopera cu un capac si se pastreaza Ia frigider.
Cand se servesc, carnatii se scot si se prajesc in untura sau in ulei incins. Merg cu garnitura de fasole batuta, sau cu mamaliguta fierbinte si muraturi.

Alte aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Rulada ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise