Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Un aperitiv deosebit!!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Ingrediente

  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 cotlete de porc mai groase (cu os)
  • 8 ciuperci champignion
  • 100 g afumatura (costita)
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • marar verde
  • o lingura de legume deshidratate
  • sare
  • piper
  • 200 g piure de spanac
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de smantana
  • o lingurita de boabe mustar
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml vin alb Vin sec
  • 1 ou

Mod de preparare

Se spala si se zvanta bine cotletele, apoi li se face cate un buzunar, cu lama unui cutit ascutit, incepand de la partea superioara pana in os, dar fara a gauri cotletul. Se ung bine cotletele in interior si in exterior, cu ulei de masline, sare, piper. Se incinge un pic de ulei si calim afumatura taiata marunt cu ceapa si ardeiul taiat marunt, cu ciupercile feliate subtire. Lasam totul pe foc sa se inmoaie , saram si piperam dupa gust, apoi dam de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt si oul batut. Cu aceasta umplutura, umplem cotletele, apoi prindem cu scobitori de bambus. Le prajim un pic pe ambele fete, apoi le bagam intr-o tavita mica, cu taietura in sus, turnam vinul, completam cu apa pana trece de jumatatea cotletelor, adaugam legumele deshidratate, sare, piper, dafinul si dam la cuptor cca. 30 de minute. Preparam sosul de spanac, calind bine piureul de spanac intr-un pic de ulei de masline, apoi saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisatș dam de pe foc si adaugam smantana, amestecand continuu, apoi mustarul care poate fi picant sau dulce. Servim cotletele stropite cu acest sos aromat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci