Pateu de ficat Oly

Eu am inceput prin a toca ceapa, tzelina, morcovul si le-am pus la calit in ulei, la faza asta trebuie de adaugat si usturoiul. Se lasa timp de vreo 5

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pateu de ficat Oly

Ingrediente

  • 400 gr ficat(oricare doriti) eu am folosit de porc
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 1-2 tulpini de telina
  • 2 catzei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin rosu
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml supa sau apa
  • 30 gr unt
  • 1 lingura capere
  • sare
  • piper
  • patrungel

Mod de preparare

Eu am inceput prin a toca ceapa, tzelina, morcovul si le-am pus la calit in ulei, la faza asta trebuie de adaugat si usturoiul.

Se lasa timp de vreo 5 minute pina se inmoaie putin legumele, in acest timp se pregateste ficatul, se spala, usuca si taie bucati si se pune peste legume in tigaie, se amesteca bine pina se schimba la culoare.

Dupa care se adauga o jumate din cantitatea de vin, se lasa la foc mediu pina se evaporeaza aproape tot vinul.

Dupa, se adauga si restul vinului, pasta de rosii, supa sau apa, se sareaza putin, dar piper mai din belsug.

Se acopera tigaia si se lasa pe foc mediu timp de 15-20 min pina se inmoaie ficatul si se mai absoarbe din lichid (din pacate am uitat sa fac poza cind era gata).

Dupa ce se racoreste putin se mixeaza in robot, dupa care se intoarce din nou in tigae, se adauga untul, capere (eu nu am pus din acelasi motiv ca si usturoiul), patrungel tocat(eu am pus marar, ca numai asta aveam). se incalzeste putin pina se topeste untul, se mai condimenteaza daca e nevoie.


Se serveste cald sau rece pe felii de bagheta rumenite la gril sau in tigaie.

Pofta buna!

Reteta Pateu de ficat Oly a fost propusa de Oly pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:

Rulouri cu ficat,

Tarta cu ficat,

Arici din pateu de ficat de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...

Prajitura cu visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise