Taiati puiul si sunca in bucati. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ciupercile si prajiti 2 minute. Adaugati faina si mai prajiti un minut, apoi a
Taiati puiul si sunca in bucati.
Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ciupercile si prajiti 2 minute.
Adaugati faina si mai prajiti un minut, apoi apa in fir subtire, cubul de pui faramitat si laptele, amestecand pana devine ca o crema moale.
Fierbeti si mestecati pana se ingroasa. (la atata lichid, se va ingrosa doar putin).
Rasturnati intr-un castron, adaugati mazarea, puiul si sunca, amestecati si lasati la racit.
Intindeti 2 foi de placinta. Captusiti cu o foaie o forma cu diametru de 20 cm (eu am pus in capacul unui vas de yena rotund) dupa ce ati uns-o in prealabil cu margarina, si puneti amestecul in centru. Puneti si a doua foaie de placinta si presati marginile.
Puteti decora cu o impletitura din aluat. Ungeti cu lapte, faceti 2 crestaturi in varf si dati la foc tare 25 min si moderat 15 min (eu am preincalzit cuptorul si apoi am tinut-o la aceeasi temperatura, la minim - ca al meu cuptor cam arde, vreo 35- 40 min, pana prinde culoare).
Pofta buna!
Reteta Placinta de pui cu ciuperci a fost propusa de costache.raluca pe forum culinar.ro
Alte retete de placinta gasiti aici:
Placinta cu carne si ciuperci,
Placinte Englezesti
Burek cu carne

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii