Pufosele cu carne si cascaval

Nu stiu daca am inventat sau nu apa rece, stiu, insa, ca rezultatul este delicios si-ar multumi si un resto de 5 *****. S-aveti pofta!

Portii
5
Timp pregatire
55 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Pufosele cu carne si cascaval

Ingrediente

  • 500 g Faina
  • 20 g Drojdie proaspata
  • 100 ml apa
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura Ulei de masline
  • 1 lingurita Sare
  • 2 ingurite Seminte de chimen
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri lapte
  • 300 g carne Carne amestec tocata
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura Smantana grasa
  • 1 lingurita Piper negru macinat
  • condimente pentru carne
  • 1 legatura Patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 telina mica
  • 1 legatura marar
  • 200 ml vin alb aromat
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura Iaurt
  • 1 ceapa mare

Mod de preparare

1. pune intr-un castronel drojdia impreuna cu 50 ml amestec apa, lapte cald si cu zaharul si amesteca bine, apoi adauga 50 g faina si lasa maiaua la dospit la cald, vreme de 15 min


2. cerne intr-un lighenas faina, adauga untura sau uleiul de masline, iaurtul, semintele de chimen si amesteca bine


3. pune maiaua in lighenas, adauga restul de apa cu lapte incalzit, in care ai dizolvat si sarea si framanta bine 2 minute. Muta aluatul pe blatul de lucru infainat si framanta 10 minute. Lasa aluatul la dospit 30 min, la cald, acoperit cu un servet d) taie aluatul in doua si, din una din bucati, intinde o foaie subtire, apoi taie-o cu forma de taiat. Resturile care raman aduna-le intr-o bila de aluat pe care o framanti bine si o lasi la dospit in continuare


4. caleste ceapa bine-bine, adauga morcovul si telina rase impreuna cu condimentele, caleste-le inca 5 minute, adauga carnea tocata si caleste-o, apoi adauga vinul si usturoiul pisat si lasa sa fiarba pana se evapora tot


5. stinge focul si, cand amestecul s-a racit, adauga smantana, cascavalul ras, piperul, patrunjelul si mararul tocate fin si omogenizeaza


6. umple fiecarea rondea de aluat cu o lingurita cu varf de compozitie si preseaza bine marginile ca sa se lipeasca. Aseaza-le pe foaia de copt, unge-le cu un galbenus amestecat cu o lingura-doua cu lapte si da-le la cuptor la 200 grade C vreme de 15 min. Asaza tava la jumatatea cuptorului.


Repeta operatia cu cealalta jumatate de aluat si, din cele doua bile ramase, fa doua calzone.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc