Rulada din piept de pui cu omleta, cabanos si muraturi

Pieptul de pui se dezoseaza cu grija si se bate cu ciocanul de snitele, doar pe o parte, cea interioara. Partea exterioara nu se bate, caci pielea tre

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Rulada din piept de pui cu omleta, cabanos si muraturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu piele si os
  • 2 oua
  • 1 fir cabanos
  • gogosari si castraveti in otet
  • 100 ml ulei (pentru omleta si tava in care se coace rulada)

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezoseaza cu grija si se bate cu ciocanul de snitele, doar pe o parte, cea interioara. Partea exterioara nu se bate, caci pielea trebuie sa fie intreaga pentru a inveli rulada.

Omleta am facut dintr-un albus si 2 galbenusuri, pentru ca un albus l-am folosit la ungerea pieptului tabacit de pui. Se taie felii un fir de cabanos si se rastoarna peste ouale batute bine.

Dupa care se rastoarna in tigaia incinsa bine in care am pus putin ulei. Se coace pe ambele parti. Rasturnam omleta pe o farfurie si o lasam putin sa se raceasca.

Albusul lasat deoparte l-am batut si l-am rasturnat peste pieptul de pui,am intins bine albusul peste pieptul de pui (pentru a face priza cu omleta), dupa care am pus omleta, felii de castraveti si gogosari in otet.

Pieptul de pui umplut se ruleaza strans. Am incercat sa acopar carnea cu pielea din dotare, apoi am legat bine rulada cu ata, dupa care am asezat-o intr-o tava in care am pus cam 50 ml ulei.

Am introdus tava in cuptorul incins bine.

Cand este rumenit se incearca cu un bat de chibrit (nu cu scobitoarea), mai ales in zona unde este pielea.
Pofta buna!

Reteta Rulada din piept de pui cu omleta, cabanos si muraturi a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada de pui cu ciuperci si kaiser,

Rulada de pui cu ciuperci si masline,

Rulada de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci