Aperitive cu carne

Reteta Sunca de casa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
IdeiDelicioase postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui"
 
>
Sunca de casa este de mii de ori mai buna decat cea gata cumparata, mai ales daca o faceti cu ce condimente va plac cel mai mult.

ingrediente

Lista ingrediente:
   sunca (de pe burta porcului cu slanina si carne) de cel putin 2 kilograme
   sare
   boia
   10 catei de usturoi
   zeama de varza
   2 ardei iuti
   2-3 frunze de dafin.

mod de preparare

Mod de preparare:
Sunca se sareaza si se lasa 2 zile la rece. Se ia apoi si se pune intr-un vas termorezistent si se acopera cu zeama de varza. Se fierbe 30 de minute, se da in clocot. In zeama in care fierbe se adauga 2-3 frunze de dafin si cam 2 ardei iuti.
Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, se taie in bucati si se unge cu mujdei pregatit din 10 catei de usturoi si pulbere de ardei rosu (boua iute). Se da apoi in camara, la loc rece. Se lasa asa cam 5-7 zile, dupa care se lasa la vant. Abia apoi se poate servi.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Sunca de casa se serveste rece, taiata feliute subtiri, eventual alaturi de o ceasca de tuica fiarta.

Incearca si Pasta de parizer
Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.