Sunca de casa este de mii de ori mai buna decat cea gata cumparata, mai ales daca o faceti cu ce condimente va plac cel mai mult.
Mod de preparare:
Sunca se sareaza si se lasa 2 zile la rece. Se ia apoi si se pune intr-un vas termorezistent si se acopera cu zeama de varza. Se fierbe 30 de minute, se da in clocot. In zeama in care fierbe se adauga 2-3 frunze de dafin si cam 2 ardei iuti.
Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, se taie in bucati si se unge cu mujdei pregatit din 10 catei de usturoi si pulbere de ardei rosu (boua iute). Se da apoi in camara, la loc rece. Se lasa asa cam 5-7 zile, dupa care se lasa la vant. Abia apoi se poate servi.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Sunca de casa se serveste rece, taiata feliute subtiri, eventual alaturi de o ceasca de tuica fiarta.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineSe fac foarte repede si sunt foarte buni.
Biscuiti cu chipsuri de ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii