Aperitive cu fructe

Reteta St. Jaques in trei feluri

complexitate reteta Redusa 
HoriaSimon postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat cu blenderul Oster Reversible - reteta video"
 
Reteta St. Jaques in trei feluri apartine maestrului bucatar Horia Simon.

ingrediente

   Ingrediente pt salata
   o scoica St. Jacques
   cateva frunze de rucola
   cateva firicele de germeni
   1/2 grepfrut
   sare
   piper
   10g unt
    
   Ingrediente pt. Sashimi
   doua scoici St. Jacques
   cateva firicele de chives
   cateva grame de wasabi
   10ml sos soia
   10g radacina de ghimbir prospat rasa
    
   Ingrediente pentru St. Jaques prajit
   o scoica St. Jacques
   10g icre de Manciuria
   30g unt
   20g smantana lichida
   1 catel de usturoi
   1g lecitina de soia
   cateva frunze de spanac

mod de preparare

St. Jacques in 3 feluri: Salata afumata de citrice si St. Jacques; Sashimi de St. Jacques si St. Jacques prajit, icre de Manciuria si emulsie de unt si usturoi




Pentru salata:




Bucata de scoica se cresteaza cu varful unui cutit, se asezoneaza si apoi se caleste in unt. Rucola si germenii se amesteca intr-un bol, apoi se asezoneaza si se stropesc cu putina zeama de grepfrut.







Pentru Sashimi:




Bucatile de scoica si firicelele de chives se toaca cu ajutorul unui cutit. Radacina de ghimbir se curata si apoi se da pe o razatoare fina. Totul se pune intr-un bol, apoi se adauga putina pasta de wasabi si putin sos de soia si se amestca bine. Se lasa la rece circa. 10 minute.







Pentru St. Jacques prajit:




Scoica se caleste cu putin unt, apoi se cresteaza cu varful unui cutit. Smantana lichida se incalzeste putin, apoi se amesteca cu untul si usturoiul pisat; se omogenizeaza pana se topeste untul. Apoi se adauga lecitina si cu ajutorul unui blender se spumeaza.






Salata de rucola se asaza pe o farfurie intr-un colt, se orneaza cu doua bucati de pulpa de grepfrut. Scoica rumenita se asaza deasupra. Toata salata se acopera cu un pahar de vin rosu. Cu ajutorul unui pistol de afumat se introduce fum din lemn de para sub paharul de vin si se retine cat mai mult fum posibil sub pahar. Pentru ca salata sa se afume, este nevoie ca fumul sa stea cel putin 5 minute inchis sub paharul de vin.




Pe o bucata de piatra dreptunghiulara (aici am folosit o bucata de sare din mina de la Praid) se asaza sashimi-ul de scoica, in prelabil scurs de surplusul de lichid. Bucata de piatra/sare se orneaza cu cateva picaturi de pasta de wasabi, iar turnuletul de sashimi se orneaza cu un firicel de chives.




Intr-o lingura se asaza carnea de scoica crestata, apoi se adauga emulsia de unt cu usturoi, frunzele de spanac, iar la urma cateva boabe de icre de Manciuria.




Pofta buna!




Incearca si Salsa cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "St. Jaques in trei feluri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.