Aperitive cu legume

Reteta Calzone de primavara

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ushordegatit postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Calzone de primavara este o reteta culinara delicioasa. Ingredientele sunt: spanac, ceapa, aluat.

ingrediente

   300 g spanac
   2 legaturi de ceapa verde
   1 morcov
   4 rosii
   50 g telemea
   50 g unt
   4 catei de usturoi
   4 linguri de ulei
   cimbru
   sare
   cascaval ras
Penru aluat:
   500 g fana
   1 lingurita rasa cu drojdie uscata
   2 linguri ulei
   sare
   250 ml apa

mod de preparare

Calzone de primavara se prepara astfel: facem aluatul dintr-o mana de faina amestecata cu drojdia amestecata cu apa calda, framantam si lasam aluatul la dospit. Dupa 5 minute adaugam restul de faina, punem apa, uleiul si sare dupa gust. Framantam si lasam la crescut.



Intr-o tigaie punem ulei la incins cu unt si calom morcovul ras, ceapa tocata, rosiile cuburi, usturoiul si spanacul tocat. Punem sare, cimbru si amestecam. Lasam sa scada.



Impartim alautul in 4 si modelam din fiecare o foaie peste care punem cateo lingura de compozitie pentru calzone si bucatui de branza. Impachetam tip scoica.. Punem placintelele in tava si dam la cuptor timp de 15 minute.


Alte retete culinare recomandate

Incearca si Barcute de dovlecei la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone de primavara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.