Calzone de primavara

Calzone de primavara este o reteta culinara delicioasa. Ingredientele sunt: spanac, ceapa, aluat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g spanac
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 4 rosii
  • 50 g telemea
  • 50 g unt
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • cimbru
  • sare
  • cascaval ras
  • Penru aluat:
  • 500 g fana
  • 1 lingurita rasa cu drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 250 ml apa

Mod de preparare

Calzone de primavara se prepara astfel: facem aluatul dintr-o mana de faina amestecata cu drojdia amestecata cu apa calda, framantam si lasam aluatul la dospit. Dupa 5 minute adaugam restul de faina, punem apa, uleiul si sare dupa gust. Framantam si lasam la crescut.

Intr-o tigaie punem ulei la incins cu unt si calom morcovul ras, ceapa tocata, rosiile cuburi, usturoiul si spanacul tocat. Punem sare, cimbru si amestecam. Lasam sa scada.

Impartim alautul in 4 si modelam din fiecare o foaie peste care punem cateo lingura de compozitie pentru calzone si bucatui de branza. Impachetam tip scoica.. Punem placintelele in tava si dam la cuptor timp de 15 minute.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci