Chiftelele cu hrisca si legume in crusta de mac sunt in primul rand sanatoase, apoi sunt aspectuoase. Sunt niste chiftele potrivite a fi servite ca si aperitiv deosebit.
Hrisca se pune intr-o sita si se spala sub jet de apa rece.
Se transfera intr-un vas mai mare, se acopera cu apa si se lasa aproximativ 2 - 3 ore.
Dovleceii,morcovii se curata, se spala, se dau prin razatoare si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Intr-un vas punem legumele,hrisca scursa bine de apa, ouale, grisul,cimbrul,sarea si piperul si omogenizam bine compozitia.
Cu mainile usor umede se ia cate putin din amestecul de mai sus si se modeleaza chiftele , care se dau prin mac, apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptorul preincazlit la 180 grade timp de 30-35 minute, timp in care se intorc si pe partea cealalta.
Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
Reteta de chiftele de hrisca in crusta de mac a fost propusa de Simona's Passion for cooking.
Chiftelele de hrisca pot fi servite ca si aperitiv sau gustare atat calde cat si reci.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii