Aperitive cu legume

Reteta Chiftele de post cu legume

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Kefta – chiftele marocane (reteta video)"
 
Chiftelele de post este o reteta ideala pentru postul Pastelui. Pentru a oregati chiftele ai nevoie de: morcovi, ceapa, ardei gras, mazare.

ingrediente

   2 sau 3 morcovi
   2 cepe
   2 bucati de praz
   1 ceapa rosie
   1 dovlecel si jumatate
   1 ardei gras rosu
   1 ardei gras verde
   200 gr mazare din conserva
   sau congelata
   1/2 punga cu granule de soia (sau 2 linguri de orez salbatic)
   1 legatura de marar
   1 legatura de patrunjel sare
   piper
   boia iute
   ulei
   apa sau vin alb.

mod de preparare

Orezul se spala si se pune la fiert. Mazarea se clateste cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs daca este din conserva, daca este comgelata se fierbe. Legumele se curata , se spala. Ceapa se taie marunt. Le-am pus in wok cu un pic de ulei si capac deasupra, sa transpire bine la foc mic. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari. Apoi l-am aruncat in tigaie peste ceapa. Ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime .Verdeata se taie fin. Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit . Daca e nevoie, se picura si cate putzina apa .Eu am adaugat un pic de vin alb. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea si orezul fiert, in reteta originala spunea ca se clateste, dar eu am preferat sa-l pun asa, ca sa fiu sigura ca se leaga. Se mai tzine cca. 2-3 minute, apoi se pune compozitzia la racit. Intr-un castron incapator, se pun legumele calite si racite , orezul, verdeatza tocata, sare, piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia pana la omogenizare. Se ung 2 tavi de chec cu margarina [UNIREA] si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu. Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit. Eu am preferat sa fac piftelute, si nici macar n-am mai asteptat sa se raceasca compozitia, mi-am umezit palmele si am modelat cateva piftelute pe care eu le-am pus in cutorul flavorwave.


Pofta buna! Reteta Piftelute de post cu legume a fost propusa de cris31 pe forum culinar.ro Alte retete de post gasiti aici: Aperitiv cu vinete si dovlecei, Ardei copti cu mamaliguta, Bame cu rosii

Incearca si Fasole batuta orientala Byesar
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de post cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.