Se fierbe conopida in apa cu sare, dupa ce s-a racit se scurge bine de apa si se paseaza cu mixerul sau furculita. Se bat ouale cu un praf de sare ,b
Se fierbe conopida in apa cu sare, dupa ce s-a racit se scurge bine de apa si se paseaza cu mixerul sau furculita.
Se bat ouale cu un praf de sare ,bicarbonatul stins cu zeama
de lamiie, apoi faina (compozitia sa fie ca o smantanamai groasa).
Se amesteca apoi cu conopida, cascavalul ras si marar, se fac chiftelute potrivite care se prajesc in ulei incins.
Se servesc reci. Se poate orna platoul cu felii de legume (gogosari, rosii, verdeata)

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii