Aperitive cu legume

Reteta Pachetele de primavara cu foi de orez

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 5m 
simona72 postat de
Postat pe: 13-02-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si mai tare.

ingrediente

2 portii

   9 foi de orez cu diametrul 22 cm
   1 borcan salata tailandeza(muguri de fasole mungo
   ciuperci Mu-Err
   ardei paprica rosii si verzi
   morcovi)
   1 morcov dat pe razatoarea cu ochiuri mici
   5 ciuperci champinion tocate marunt
   1 ceapa verde taiata feliute
   1 praf de sare si piper
   2 linguri ulei de fistic(nu am avut de susan)
   2 linguri sos de soia
   cativa stropi de sos Piri-Piri
   2 linguri sos dulce acrisor(Lidl)
pt servit:
   frunze de salata
   rosii cherry
   sos dulce acrisor picant
   pt prajit: ulei de palmier Olina

mod de preparare

Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata feliute. Lasam totul la foc iute pana se prajesc legumele si scade zeama lasata. Adaugam legumele scurse de la borcan, amestecam si continuam prajirea pt inca 5-10 minute. Condimentam cu sos de soia, sos iute Piri-Piri, sare si piper, sos dulce acrisor si neaparati gustati sa condimentati dupa gustul vostru.




Pt asamblare: pregatiti un castron cu apa calda pe masa de lucru, in care veti scufunda pt aproximativ 30 secunde foile de orez. Va veti da seama cat este suficient sa le tineti atunci cand lucrati cu ele, devin moi si usor de rulat.

Dupa ce am inmuiat foaia de orez, am asezat-o pe un prosop curat de bucatarie, umed, am pus o lingura plina de umplutura la baza foi, am rulat, am adunat capetele si am continuat rularea pana la capat. Procedam la fel si cu restul pana terminam compozitia. Cand le terminam pe toate le prajim in ulei de palmier pana se rumenesc pe toate partile. Am servit cu salata si rosii cherry si sos dulce acrisor usor picant. Un deliciu garantat!!!

Incearca si Rulouri rapide
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de primavara cu foi de orez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.