Aperitive cu legume

Reteta Samoosa, aperitiv indian

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul
Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem c

ingrediente

   Pentru aluat 200g faina
   Â¼ lingurita de sare
   O lingura si lingurita de ulei
   100ml de apa calduta
Pt umplutura:
   2 cartofi rosii mari fierti (se firb in coaja) tb sa aiba o textura ferma
   sa se taie in cubulete
   5 linguri de mazare (congelata sau din borcan - dar sa fie fina)
   2 ardei iuti (sau in functie de cat de iute mancati - eu am pus 3
   ardei iuti in tamarid
   facuti in casa)
   O lingurita de ghimbir ras (ginger)
   Â½ lingurita de chimion seminte (jeera sau cumin)
   1 lingurita de coriandru pudra sau vreo 3 de coriandru verde
   Â½ lingurita de garam masala – in loc de masala se paote pune boia
   cuisoare
   piper si scortisoara
   nu e acelasi lucru dar rezultatul e similar
   2 linguri de ulei

mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul


Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem compozitia.


Se taie cartofii cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie apoi se adauga semintele de chimeon. Dupa cateva secunde or sa pocneasca un pic ca floricelele de porumb. Apoi am pus mazarea, gingerul, ardeiul iute si celelalte condimente. Le-am lasat vreo doua minute apoi am pus cartofii. Coriadrul proaspat il pun la sfarsit.


Trecem la modelat.


Impartim bila in 8 parti egale.Apoi se fac bilute.


Eu ma ajut de faina sa le intind dar cine m-a invatat reusea si fara. Avea un facalet micut, special pt intins aluat pt samosa, roti sau chapati, pharta, naan..si tot felul de fainoase in forma de lipie. Se taie in doua si se formeaza un con. Se preseaza bine imbinarea altfel se deschide la prajit. Apoi se pune umplutura si se inchid.


Se pune ulei la incins intr-o tigaie dar la foc moale. Apoi se pun la prajit samoosele.


Sunt gata cand sunt rumenite, cam 5-7 minute. Se scot pe servetel.
Pofta buna!





Reteta Samoosa, aperitiv indian a fost propusa de Luanda pe forum culinar.ro





Alte retete cu specific indian gasiti aici:


Pui tandoori,


Mango lassie,


Salata de fructe
Incearca si Chiftelute din rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Samoosa, aperitiv indian" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.