Vinete umplute

Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se fierbe in 1/8 lapte. Ceapa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • Sare
  • 200 fleica de porc
  • 50 g orez
  • 2 cepe
  • 250 g rosii
  • 200 g ciuperci
  • Praf de usturoi
  • 1 lingurita cu boia
  • ½ lingura cu piper
  • Un praf de chimen macinat
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1/8 l supa de carne (din cub)
  • 100 g cascaval ementhal ras
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Un praf de zahar

Mod de preparare

Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se fierbe in 1/8 lapte. Ceapa se curata si se taie marunt. Rosiile se curata de coaja si se taie marunt.

Se curata ciupercile si se taie felii. Rosiile, ciupercile si vinetele taiate cuburi se adauga la orez.

Se condimenteaza amestecul de orez si se caleste 5 minute, se amesteca cu patrunjelul verde tocat. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele si se asaza stran, una langa alta, in tava si se stropesc cu supa de carne. Se presara cu cascaval ras si se rumenesc in cuptor. Din supa de carne si din ingredientele ramase se pregateste un sos cu care se vor servi vinetele.

Alte retete pentru mesele festive

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Aperitiv cu dovlecel si soia
Bucataras.RO

Aperitiv cu dovlecel si soia

Eu tot carnivora raman,aperitivul asta nu l-am facut pentru mine,doar l-am gustat.Nu-i rau,e chiar bun...dar tot mai buna-i...

Aperitiv cu dovlecel si soia
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise