Rulada din omleta cu spanac este o rulada ideala pentru micul dejun, care se poate face repede si poate fi portionata usor si pentru pachetul de scoala / serviciu.
Spanacul se curata si se spala cu apa rece de 2-3 ori. Eu am rupt coditele, dar le puteti lasa daca doriti, nu strica gustul mancarii.
Muschiul file se taie in fasii ca in imagini.
Spanacul se fierbe in apa clocotita cu sare cam 10 minute, apoi se raceste sub jet de apa rece, se scurge de apa si se toaca marunt. Dupa aceea, spanacul se pune intr-un castron si se amesteca cu smantana, se potriveste de sare si piper. Se amesteca pana se obtine un piure omogen.
Ouale se bat cu o furculita ca pentru omleta. Se adauga un praf de sare si piper, dupa gust.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se incinge, apoi se pun ouale si se prepara o omleta. Cand e coapta pe o parte, omleta se taie in doua parti egale si se intoarce cu o spatula lata.
Cand e gata, se scoate, se pune pe un platou intins si pe fiecare jumatate de omleta se intinde piure de spanac, apoi se presara deasupra feliile de sunca.
Omletele se ruleaza cat de strans se poate, folosind folie de aluminiu, ca sa il tina bine. Capetele rulourilor se strang. Rulourile obtinute se introduc la frigider o ora ca sa se intareasca.
Dupa racire, se scot rulourile din folie. Rulourile se taie felii de 1-2 cm grosime. Rosiile cherry se spala si se taie in sferturi care se aseaza pe farfurie sau platou langa rulada.
Daca doriti, puteti taia rulada in felii mai groase iar rosiile le taiati rondele. Culcati pe farfurie feliile de rulada si asezati rondele de rosii deasupra.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Rulada din omleta cu spanac se serveste rece pe platou, ca aperitiv, alaturi de rosii cherry.
Se poate servi si pe frunze de salata verde si rondele din rosie asezate deasupra.
Ca element de gust suplimentar si efect vizual se poate turna un strop de ketchup peste feliile de rulada.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde"Bunatati pentru Craciun" M-am inspirat de la Mitnita
Desert cozonac BabkaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii