Rapid, simplu si gustos
Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem, ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.
Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.
Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna.
Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.
Cand s-a racit, punem compozitia de praz intr-un castron si adaugam oul batut cu furculita, branza sfaramata si amestecam bine.
Condimentam cu piper, adaugam mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.
Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge. Punem compozitia intr-o forma mica de chec (25x8x5 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos.
Lasam checul sa se raceasca in forma (eu nu am avut rabdare) apoi il scoatem, il feliem si il servim.
Pofta buna!!

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii