Macrou marinat la rece

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Macrou marinat la rece

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 225 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • 2 frunze de dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita de zahar
  • 4 bucati macrou congelat (1,200 kg)
  • sare pentru sarat pestele

Mod de preparare

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.

Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert.

Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit. Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs.

Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori. Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.

Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece, care trebuie sa acopere bine pestele. Inchidem borcanul si il punem in frigider.

Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc