Sufleu de conopida

Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu laptele, amestecind mereu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida de marime potrivita
  • 3 oua
  • 1/2 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri unt
  • un virf de lingura de sare

Mod de preparare

Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu laptele, amestecind mereu ca sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga galbenusurile unul cite unul, fara sa se inceteze amestecatul. Dupa ce s-a racit bine, se unge o forma cu unt, se asaza conopida si se toarna peste ea compozitia cu oua in care s-au adaugat, dupa racire, si albusurile batute spuma. Se presara putina sare si se coace la foc potrivit.
Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc