Un aperitiv cu influente mediteraneene, excelent pentru sarbatori
Se prepara icrele de hering si se dau la rece.
Decupam feliile de paine in functie dimensiunea vasului in care vom monta tortul aperitiv.
Imbracam interiorul vasului cu folie alimentara deoarece asa va fi mai usor sa scoatem tortul cand se raceste.
Fierbem oualele, le racim, apoi separam albusul de galbenus.
Maruntim somonul, macroul afumat, albusul de ou si maslinele si le incorporam in icre.
Asezonam cu sare si piper si adaugam coaja rasa de la doua lamai.
Pe fudul vasului asezam un rand de paine, apoi un rand de compozitie si repetam procedeul astfel incat ultimul strat sa fie din paine. Acoperim totul cu marginile foliei transparente si dam la rece minim o ora.
Cand s-a racit, scoatem din forma tortul si il asezam pe platoul de servire acoperit cu un strat din arahide maruntite, decorat cu frunze de baby spanac, ridichi si galbenus asezate sub forma unor flori.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereIata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii