Manhattan este o combinatie placuta intre Whiskey american si Vermut rosu.
Incepem prin a raci paharul, deoarece in acest tip de pahar bauturile nu se servesc cu gheata.
Pentru preparare folosim metoda stir care presupune turnarea ingredientelor untr-un pahar de sticla cu multa gheata si amestecarea acestora cu o lingurita, scopul fiind de racire, diluare si omogenizare
Asadar pune ingredientele in Mixing glass sau paharul de amestec pe romaneste. La incepul pune gheata, peste care adauga bitterul aromatizant. Acesta este un alcool in care au fost macerate diferite fructe, plante si ierburi aromatizante.
Adauga o masura sanatoasa de Whiskey. Recomandarea ar fi sa folositi unul calitativ, invechit minim 3 - 4 ani, apoi vermut.
Acum cu lingurita aplica metoda stir prin care scadem taria alcoolica din whiskey, ceea ce ne va permite sa simtim mult mai bine aromele din bautura. Metoda se aplica in functie de cat de mult doresti sa diluezi bautura.
la final strecoara bautura intr-un pahar tip cocktail, adauga cireasa, iar pentru un plus de aroma, uleiuri esentiale din coaja de portocala.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii