Bautura Manhattan

Manhattan este o combinatie placuta intre Whiskey american si Vermut rosu.

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 ml whiskey
  • 20 ml vermut
  • 3 picaturi bitter aromatizant
  • coaja portocala
  • cireasa inb sirop
  • gheata

Mod de preparare

Incepem prin a raci paharul, deoarece in acest tip de pahar bauturile nu se servesc cu gheata. 


 

Pentru preparare folosim metoda stir care presupune turnarea ingredientelor untr-un pahar de sticla cu multa gheata si amestecarea acestora cu o lingurita, scopul fiind de racire, diluare si omogenizare

 


Asadar pune ingredientele in Mixing glass sau paharul de amestec pe romaneste. La incepul pune gheata, peste care adauga bitterul aromatizant. Acesta este un alcool in care au fost macerate diferite fructe, plante si ierburi aromatizante. 

 


Adauga o masura sanatoasa de Whiskey. Recomandarea ar fi sa folositi unul calitativ, invechit minim 3 - 4 ani, apoi vermut. 



Acum cu lingurita aplica metoda stir prin care scadem taria alcoolica din whiskey, ceea ce ne va permite sa simtim mult mai bine aromele din bautura. Metoda se aplica in functie de cat de mult doresti sa diluezi bautura. 



la final strecoara bautura intr-un pahar tip cocktail, adauga cireasa, iar pentru un plus de aroma, uleiuri esentiale din coaja de portocala.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Tort Inima de primavara
4
Torturi

Tort Inima de primavara

Tort Inima de primavara este o reteta de tort deosebita. Un tort aspectuos, vesel, in culori de primavara, cu aroma delicata...

Tort Inima de primavara
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Parteneri
Aperitiv bulete cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv bulete cu cascaval

La pranz le-am pregatit copiilor un piure si a ramas putin...care racit oricum nu mai e bun...si cum nu-mi place sa arunc...

Aperitiv bulete cu cascaval
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!