Astazi vom prepara o bautura cu rachiu Brazilian: Caipirihna sau in traducere, bautura mica de la tara. Un cocktail care ne face sa visam la carnavalul de la Rio de Janeiro si faimoasa Copacabana
Incepem cu lime-ul. Spala-l bine si preseaza-l putin cu mana pentru a obtine mai mult suc , apoi taie-l sub forma unor felii de pepene.
Asadar, pune 5 - 6 bucati de lime in pahar adauga 2 lingurite de zahar si zdrobeste-le cu un Muddler sau pisalog, pentru a extrage sucul si uleiurile esentiale din lime.
Pune gheata pisata si adauga cachaca.
Acum, cu ajutorul unei lingurite amestecam putin pentru a omogeniza mai bine ingredientele. La final adauga un guler de gheata pisata, un pai scurt, iar la decor o felie de lime .

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii