Caipirinha, bautura cu rachiu brazilian

Astazi vom prepara o bautura cu rachiu Brazilian: Caipirihna sau in traducere, bautura mica de la tara. Un cocktail care ne face sa visam la carnavalul de la Rio de Janeiro si faimoasa Copacabana

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 ml de cachaca
  • 1 lime
  • zahar
  • gheata sparta

Mod de preparare

Incepem cu lime-ul. Spala-l bine si preseaza-l putin cu mana pentru a obtine mai mult suc , apoi taie-l sub forma unor felii de pepene.



Asadar, pune 5 - 6 bucati de lime in pahar adauga 2 lingurite de zahar si zdrobeste-le cu un Muddler sau pisalog, pentru a extrage sucul si uleiurile esentiale din lime.



Pune gheata pisata si adauga cachaca.


 

Acum, cu ajutorul unei lingurite amestecam putin pentru a omogeniza mai bine ingredientele. La final adauga un guler de gheata pisata, un pai scurt, iar la decor o felie de lime .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci