Cocktail cu whiskey Old Fashioned

Astazi iti voi arata o bautura cu whiskey foarte speciala usor de preparat: Old Fashioned, stilul clasic de a prepara si consuma whiskey inca de pe la 1800.

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 ml whiskey
  • zahar
  • 3 picaturi bitter aromatizant
  • coaja portocala
  • cireasa pentru sirop
  • gheata

Mod de preparare

Pentru preparare folosim metoda stir, care presupune turnarea ingredientelor intr-un pahar de sticla cu multa gheata si amestecarea acestora cu o lingurita. Scopul metodei este de racire, diluare si omogenizare.


Asadar pune ingredientele in Mixing glass sau paharul de amestec pe romaneste. La inceput pune zaharul, peste care adauga bitterul aromatizant. Acesta este un alcool in care au fost macerate diferite fructe, plante si ierburi aromatizante. Apoi adauga o masura sanatoasa de Whiskey. Recomandarea ar fi sa folositi unul calitativ, invechit minim 3 - 4 ani. Pune gheata; aceasta este un element foarte important, iar recomadarea ar fi sa folositi apa pura de izvor.

 

Acum cu lingurita aplica metoda stir prin care scadem taria alcoolica din whiskey, ceea ce ne va permite sa simtim mult mai bine aromele din bautura. Metoda se aplica in functie de cat de mult doresti sa diluezi din whiskey.



la final strecoara bautura intr-un pahar peste gheata proaspata, adauga cireasa, iar pentru un plus de aroma , uleiuri esentiale din coaja de portocala. 



Puteti inlocui whiskey-ul si cu alt alcool, conditia ar fi ca acesta sa fie invechit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Desert cu capsuni
Bucataras.RO

Desert cu capsuni

Aveam asa o pofta de tiramisu, de cremsnit si de capsuni si oarecum le-am combinat

Desert cu capsuni
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!