Reteta Campari Mojito - Reteta video

Astazi m-am gandit sa ofer o alternativa persoanelor care iubesc gustul amarui de Campari, dar si prospetimea data de un Mojito. Este foarte simplu de preparat, tot ce trebuie sa facem este sa inlocuim romul cu campari.

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 ml Campari
  • 1 buc. lime
  • 10 frunze menta
  • 1 lingurita zahar
  • 40 ml apa minerala sau sifon

Mod de preparare

Pentru inceput taie lime-ul pe jumatate si scoate parte alba deoarece este amaruie. Apoi taie jumatatile in 4 sub forma unor felii de pepene. Adauga 5 bucati de lime in pahar si zaharul peste, apoi zdobeste-le cu un pisalog (muddler) pentru a extrage sucul din lime si uleiurile din coaja lui. Dupa ce ai zdrobit lime-ul adauga frunzele de menta. Acum pentru a sparge gheata, o vom pune intr-un prosop curat si o vom lovi cu muddle-ul. Adauga gheata pisata peste frunzele de menta pana la jumatatea paharului. Toarna Campari peste si amesteca cu o lingurita toate ingredientele pentru omogenizare. Completeaza cu gheata pisata si adauga putina apa minerala pentru a face bautura usor acidulata. Decoreaza bautura cu lime si menta proaspata, dupa ce o strivesti usor intre palme, pentru a elibera mai usor aroma din frunze. La final, adauga un pai scurt care sa te tina aproape de aroma proaspata a mentei folosite pentru decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia