Astazi m-am gandit sa ofer o alternativa persoanelor care iubesc gustul amarui de Campari, dar si prospetimea data de un Mojito. Este foarte simplu de preparat, tot ce trebuie sa facem este sa inlocuim romul cu campari.
Pentru inceput taie lime-ul pe jumatate si scoate parte alba deoarece este amaruie. Apoi taie jumatatile in 4 sub forma unor felii de pepene. Adauga 5 bucati de lime in pahar si zaharul peste, apoi zdobeste-le cu un pisalog (muddler) pentru a extrage sucul din lime si uleiurile din coaja lui. Dupa ce ai zdrobit lime-ul adauga frunzele de menta. Acum pentru a sparge gheata, o vom pune intr-un prosop curat si o vom lovi cu muddle-ul. Adauga gheata pisata peste frunzele de menta pana la jumatatea paharului. Toarna Campari peste si amesteca cu o lingurita toate ingredientele pentru omogenizare. Completeaza cu gheata pisata si adauga putina apa minerala pentru a face bautura usor acidulata. Decoreaza bautura cu lime si menta proaspata, dupa ce o strivesti usor intre palme, pentru a elibera mai usor aroma din frunze. La final, adauga un pai scurt care sa te tina aproape de aroma proaspata a mentei folosite pentru decor.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii