Reteta Campari Mojito - Reteta video

Astazi m-am gandit sa ofer o alternativa persoanelor care iubesc gustul amarui de Campari, dar si prospetimea data de un Mojito. Este foarte simplu de preparat, tot ce trebuie sa facem este sa inlocuim romul cu campari.

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 ml Campari
  • 1 buc. lime
  • 10 frunze menta
  • 1 lingurita zahar
  • 40 ml apa minerala sau sifon

Mod de preparare

Pentru inceput taie lime-ul pe jumatate si scoate parte alba deoarece este amaruie. Apoi taie jumatatile in 4 sub forma unor felii de pepene. Adauga 5 bucati de lime in pahar si zaharul peste, apoi zdobeste-le cu un pisalog (muddler) pentru a extrage sucul din lime si uleiurile din coaja lui. Dupa ce ai zdrobit lime-ul adauga frunzele de menta. Acum pentru a sparge gheata, o vom pune intr-un prosop curat si o vom lovi cu muddle-ul. Adauga gheata pisata peste frunzele de menta pana la jumatatea paharului. Toarna Campari peste si amesteca cu o lingurita toate ingredientele pentru omogenizare. Completeaza cu gheata pisata si adauga putina apa minerala pentru a face bautura usor acidulata. Decoreaza bautura cu lime si menta proaspata, dupa ce o strivesti usor intre palme, pentru a elibera mai usor aroma din frunze. La final, adauga un pai scurt care sa te tina aproape de aroma proaspata a mentei folosite pentru decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide