Pentru cei care iubesc afinele.
Afinele se spala, se pun intr-o cratita mare si apoi adaugam zaharul si lasam asa cam 2-3 ore pana se topeste zaharul.Apoi se pune la foc mic cam 2 ore.Dupa ce face spuma luam ce e mai lichid adica siropul si il punem in sticlute. Ce ramane (adica partea groasa) mai lasam pe foc cam 1 ora.La final adaugam zeama de la lamai si apoi punem dulceata in borcane.Le lasam cu capul in jos si apoi le lasam sa se raceasca asa. Pentru compot punem apa si zaharul pe foc si il lasam pana se ingroasa putin nu mult.Siropul il punem peste afinele spalate si puse in borcane.Se sigileaza si cu ele in spais

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii