Siropuri

Reteta Sirop de capsuni

portii reteta 25 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 20m 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 21-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sirop din flori de salcam"
 
Ce bun este acest sirop! Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Angelicai Nistor.

ingrediente

25 portii

   4 kg capsuni
   2 kg zahar.

mod de preparare

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand. A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat (puteti face dulceata din ele, sa le congelati sau sa le conservati). Se strecoara siropul (eu nu l-am strecurat, dar e mai bine sa o faceti), apoi se pune la foc si se fierbe 15-20 de minute, dupa care se pune fierbinte in sticle (5 sticle de 330 ml). Sticlele se capacesc si se pun intr-o patura groasa, lasandu-se la racit 1-2 zile. Se poate servi cu apa minerala si cuburi de gheata.
Incearca si Dulceata, sirop si compot de afine
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Siropuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.