Dintre fructele care putem face atat dulceata cat si sirop se numara si cele de soc. Dulceata din fructe de soc o puteti utiliza la diferite dulciuri pe timp de iarna, insa si si siropul contine numeroase vitamine, iar in plus este foarte delicios. Mai jos am scris reteta de sirop din fructe de soc, din care va ies aproximativ 2,5 litri sirop. Poate fi consumat rece, amestecat cu apa (1:3), sau fierbinte.
Se aleg fructe de soc bine coapte, de codite, si se spala bine, in mai multe ape. Spalati merele, le scoateti miezul si le taiati in cubulete.
Puneti atat boabele de soc cat si cubuletele de mere intr-o oala mare, iar peste ele turnati apa.
Fierbeti pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand boabele se inmoaie si isi lasa sucul din ele.
Opriti focul si strecurati deasupra unui alt vas, printr-o strecuratoare in care puneti si o panza de tifon.
Se pot pisa usor fructele de suc din strecuratoare cu o lingura de lemn, pana cand din acestea iese tot sucul.
Lasati mai mult timp strecuratoarea deasupra vasului pentru a picura tot sucul din boabe.
Dati vasul cu sirop din fructe de soc pe focul incins si adaugati zaharul.
Amestecati pana cand zaharul este topit in totalitate, apoi indepartati de pe foc.
Turnati siropul fierbinte in sticle sterilizate si inchideti imediat sticlele.
Pastrati sticlele in frigider pentru cateva luni.
Odata ce o sticla este desfacuta, siropul din boabe de soc trebuie sa fie consumat in maxim 1-2 saptamani.
Daca doriti sa preparati dulceata de soc, puteti incerca reteta de aici.
Serviti siropul din fructe de soc atat rece cat si fierbinte.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe