Siropul de casa din fructe de soc este delicios. Siropurile naturale sunt mult mai sanatoase decat fructele din comert. Siropul din fructe de soc nu este toxic, prin fierbere, substanta toxica se elimina.
Dintre fructele care putem face atat dulceata cat si sirop se numara si cele de soc. Dulceata din fructe de soc o puteti utiliza la diferite dulciuri pe timp de iarna, insa si si siropul contine numeroase vitamine, iar in plus este foarte delicios. Mai jos am scris reteta de sirop din fructe de soc, din care va ies aproximativ 2,5 litri sirop. Poate fi consumat rece, amestecat cu apa (1:3), sau fierbinte.
Se aleg fructe de soc bine coapte, de codite, si se spala bine, in mai multe ape. Spalati merele, le scoateti miezul si le taiati in cubulete.
Puneti atat boabele de soc cat si cubuletele de mere intr-o oala mare, iar peste ele turnati apa.
Fierbeti pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand boabele se inmoaie si isi lasa sucul din ele.
Opriti focul si strecurati deasupra unui alt vas, printr-o strecuratoare in care puneti si o panza de tifon.
Se pot pisa usor fructele de suc din strecuratoare cu o lingura de lemn, pana cand din acestea iese tot sucul.
Lasati mai mult timp strecuratoarea deasupra vasului pentru a picura tot sucul din boabe.
Dati vasul cu sirop din fructe de soc pe focul incins si adaugati zaharul.
Amestecati pana cand zaharul este topit in totalitate, apoi indepartati de pe foc.
Turnati siropul fierbinte in sticle sterilizate si inchideti imediat sticlele.
Pastrati sticlele in frigider pentru cateva luni.
Odata ce o sticla este desfacuta, siropul din boabe de soc trebuie sa fie consumat in maxim 1-2 saptamani.
Daca doriti sa preparati dulceata de soc, puteti incerca reteta de aici.
Serviti siropul din fructe de soc atat rece cat si fierbinte.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii