Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei
Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei oale cu gura larga. Se leaga tifonul dupa ce s-a scurs siropul. Se agata deasupra oalei si se mai lasa pana cand fructele nu mai au suc. Din pulpa fructelor se face gem. In acest caz fructele se curata de samburi inainte de a fi zdrobite. Se poate prepara din ele vin, si atunci nu se curata de samburi. Zaharul se amesteca pe foc cu 2 l de apa, pana cand ajunge consistent. Se pune sucul limpede si se clocoteste cu siropul de zahar un sfert de ora. Se ia de pe foc si se pune siropul cald in sticle curate si incalzite in cuptor. Siropul se poate pastra si nepasteurizat, daca este bine legat. Sucul tulbure ramas la fundul vasului se pune la gem sau la vin.
Alte retete:
Sirop de zmeura
Nectar de visine
Compot de mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii