Siropul de muguri de brad pe langa aroma sa inegalabila are si proprietati terapeutice. Afla cum sa prepari si tu siropul de muhuri de brad. Se spala bine mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-o oala cu apa Intro sita. Dimineata se ridica usor sita ca sa ramana in apa toate impuri
Se spala bine mugurii de brad si se lasa de seara pana dimineata intr-o oala cu apa Intr-o sita. Dimineata se ridica usor sita ca sa ramana in apa toate impuritatiile.
Mugurii spalati se pun intr-o oala curata (6L) si se pune apa pana sunt acoperiti (2200ml). Oala se pune pe foc si din momentul in care fierbe apa se cronometreza o ora apoi se stinge focul. Mugurii se strecoara si se storc bine. Apa ramasa, albicioasa si tulbure, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar si se pune la fiert pana se obtine siropul de consistenta obisnuita care se face si pentru dulceata.
Se incearca lasand cateva picaturi sa cada pe farfurie si daca se formeaza perle este gata. In acest moment se adauga zeama de la doua lamai si (facultativ) un plic de zahar vanilinat si 2 linguri de cognac si apoi se stinge focul.
Siropul de muguri de brad il pun fierbinte in borcane, inchid capacul, le intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Dupa ce se racesc, se aseaza in raftul cu dulceata. Culoarea trebuie sa fie roscata, si consistenta mierii, asa ca in poza.
Un sfat: daca aveti cantitate mai mare de 2L de lichid fierbeti siropul in doua vase, astfel o sa fiarba mai putin ca timp si o sa ramana mai deschis la culoare. Siropul se pune fierbinte in borcane se inchide capacul si se intorc repede cu capacul in jos.
Pofta buna! Reteta Sirop de muguri de brad a fost propusa de Ardnax Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii