Sirop de porumbe

Fructe mici care cresc in tufisuri ,lamarginea padurilor si se culeg toamna, tarziu, dupa prima bruma. Au gust dulce acrisor si o culoare mov -violet. Este bun pentru intarira imunitatii! Seamna la forma si culoare cu afinele, dar sunt acrisoare cu gust un pic strigent si au samburi ca ciresele. Pentru concurs "Toamna se numara borcanele"

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Sirop de porumbe

Ingrediente

  • 1 kg de fructe coapte de porumbele (culese in octombrie, dupa prima bruma)
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Porumbele se curata de codite apoi se spala in mai multe ape reci.Se pun in oala si se acopera cu apa rece cat sa treaca cu 2 cm peste fructe si se pun la fiert cca. 30 minute, pana ce le crapa pielita. Se strecoara de zeama apoi se paseaza bine cu o lingura pana ce scapam de samburi si pielita. Sucul rezultat il mai strecuram inca o data printr-o sita mai deasa,mai adaugam apa cat sa obtinem cam 1 l de lichid, adaugam zaharul si punem la fiert. Cand le presam sucul are un aspect tulbure, dar atunci cand adaugam zaharul, se limpezeste si capata o culoare superba, rubinie. Fierbem siropul cu zahar inca 30 minute, la foc domol,spumad cand si cand cu o spumiera. Siropul este delicios, gustos, un pic acrisor si plin de vitamina C. Se depoziteaza in sticle cu capac etans si se pastreaza la rece,mai multe luni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc