Fructe mici care cresc in tufisuri ,lamarginea padurilor si se culeg toamna, tarziu, dupa prima bruma. Au gust dulce acrisor si o culoare mov -violet. Este bun pentru intarira imunitatii! Seamna la forma si culoare cu afinele, dar sunt acrisoare cu gust un pic strigent si au samburi ca ciresele. Pentru concurs "Toamna se numara borcanele"
Porumbele se curata de codite apoi se spala in mai multe ape reci.Se pun in oala si se acopera cu apa rece cat sa treaca cu 2 cm peste fructe si se pun la fiert cca. 30 minute, pana ce le crapa pielita. Se strecoara de zeama apoi se paseaza bine cu o lingura pana ce scapam de samburi si pielita. Sucul rezultat il mai strecuram inca o data printr-o sita mai deasa,mai adaugam apa cat sa obtinem cam 1 l de lichid, adaugam zaharul si punem la fiert. Cand le presam sucul are un aspect tulbure, dar atunci cand adaugam zaharul, se limpezeste si capata o culoare superba, rubinie. Fierbem siropul cu zahar inca 30 minute, la foc domol,spumad cand si cand cu o spumiera. Siropul este delicios, gustos, un pic acrisor si plin de vitamina C. Se depoziteaza in sticle cu capac etans si se pastreaza la rece,mai multe luni.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii