Sirop de zmeura pentru la iarna

Acest sirop de zmeură se poate folosi în multiple moduri - poți să îl adaugi în limonade răcoritoare pentru un plus de savoare, să-l torni peste înghețată sau clătite, să-l folosești ca topping pentru prăjituri sau să îl amesteci în cocktailuri pentru a le conferi o notă fructată.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg zmeura
  • 2 kg zahar
  • 2 l apa

Mod de preparare

Se pregateste la fel ca siropul de capsuni. Pulpa fructelor se foloseste pentru pregatirea unui vin de vara.

La strecuratul fructelor pline de seminte cum sunt capsunile, fragii si zmeura, tifonul prin care se scurge sucul se pune totdeauna in doua.

Nu se apasa in timp ce se scurg fructele, pentru ca semintele se strecoara usor prin tifon.

Siropul de zmeura se pastreaza in sticle dezinfectate si calde si se conserva pana la iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci