Sirop si dulceata de salcam

Salcamul e o planta foarte aromata, putin folosita in bucatarie, cunoscut fiind pentru miere. Noi va prezentam cum sa faceti sirop din salcam dar si o delicioasa dulceata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sirop si dulceata de salcam

Ingrediente

  • Pentru dulceata de salcam:
  • 2
  • 5 kg flori de salcam
  • 1kg de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 plic sare de lamaie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 litri apa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri conservant
  •  
  • Pentru siropul de salcam:
  • 1
  • 5kg flori de salcam
  • 1kg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3l apa
  • 1 plic sare de lamaie
  • Coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Preparam siropul de flori de salcam prima data:

4


spalam individual toate florile culese, sau le lasam in apa cel putin jumatate de ora dupa care le clatim. Le punem la fiert ca pentru ceai, si le lasam 20 de minute sa fiarba. Acoperim si lasam ceaiul asa pana a doua zi.

Intr-o oala punem zaharul cu 200ml apa si plicul de sare de lamaie, fierbem 10 minute dupa care adaugam ceaiul concentrat, strecurat in prealabil, coaja de lamaie si lasam la foc mare pana scade la jumatate. Se imbuteliaza in sticle si se pastreaza pentru zilele in care dorim sa ne racorim cu o bautura aromata.

 

Pentru dulceata din flori de salcam:

4

Repetam procedura de spalare a florilor, doar ca de aceasta data le vom desprinde de pe ciorchine. Dupa ce punem zaharul cu putina apa si sarea de lamaie pe foc, adaugam cei 3l de apa si florile de salcam. Dupa aproximativ o ora de fiert la foc mare, adaugam scortisoara, esenta de vanilie si conservantul si mai fierbem 15 minute. Sterilizam borcanele in cuptor, le umplem cu dulceata, si le mai fierbem la cuptor 10 minute la foc mic. Lasam sa se raceasca tot in cuptor.


Siropul de salcam se foloseste in zilele calduroase de vara cu apa rece si gheata, ca o limonada, iar dulceata pentru diferite prajituri sau deserturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
2
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
3
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Cuiburi de oua in mamaliga
5
Preparate cu mamaliga

Cuiburi de oua in mamaliga

Cuiburi de oua in mamaliga este o reteta ingenioasa prin care puteti servi ouale, in cosuri de mamaliga.

Cuiburi de oua in mamaliga
Parteneri
Creveti cu paste, in sos de rosii
Bucataras.RO

Creveti cu paste, in sos de rosii

Nu ma dau pe spate crevetii, dar daca copilul vrea, trebuie sa mai fac din cand in cand!

Creveti cu paste, in sos de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)