Salcamul e o planta foarte aromata, putin folosita in bucatarie, cunoscut fiind pentru miere. Noi va prezentam cum sa faceti sirop din salcam dar si o delicioasa dulceata.
spalam individual toate florile culese, sau le lasam in apa cel putin jumatate de ora dupa care le clatim. Le punem la fiert ca pentru ceai, si le lasam 20 de minute sa fiarba. Acoperim si lasam ceaiul asa pana a doua zi.
Intr-o oala punem zaharul cu 200ml apa si plicul de sare de lamaie, fierbem 10 minute dupa care adaugam ceaiul concentrat, strecurat in prealabil, coaja de lamaie si lasam la foc mare pana scade la jumatate. Se imbuteliaza in sticle si se pastreaza pentru zilele in care dorim sa ne racorim cu o bautura aromata.
Repetam procedura de spalare a florilor, doar ca de aceasta data le vom desprinde de pe ciorchine. Dupa ce punem zaharul cu putina apa si sarea de lamaie pe foc, adaugam cei 3l de apa si florile de salcam. Dupa aproximativ o ora de fiert la foc mare, adaugam scortisoara, esenta de vanilie si conservantul si mai fierbem 15 minute. Sterilizam borcanele in cuptor, le umplem cu dulceata, si le mai fierbem la cuptor 10 minute la foc mic. Lasam sa se raceasca tot in cuptor.
Siropul de salcam se foloseste in zilele calduroase de vara cu apa rece si gheata, ca o limonada, iar dulceata pentru diferite prajituri sau deserturi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii