Siropul trandafiri este o reteta de sirop de casa foarte aromat, potrivit pentru diferite deserturi.
Petalele trandafirilor le intindem pe o hartie cca 10 minute pentru a se indeparta furnicile din ele.Dupa le clatim rapid intr-o apa. Stoarcem zeama de la o lamaie peste petale si frecam petalele pana cand lasa putina zeama.
Adaugam 2 l apa peste petale si le lasam asa cca 4 ore pentru a intra aroma petalelor in apa.
Dupa stoarcem bine petalele si apa de la trandafiri o amestecam cu kg de zahar.
Punem siropul la foc mediu si il fierbem pana ajunge la jumatate(el se mai ingroasa in timp ce se raceste).
http://shabbychicshop.ro/dulap-chei-perete/477-dulap-chei-lamai.html
Pastram siropul de trandafiri in sticlute.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii