Dulceata

VIDEOReteta Dulceaţă de căpsuni reţetă

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 26-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Dulceata de capsuni aromata cu pastaie de vanilie este perfecta alaturi de un croissant, clatite sau cu o felie de paine si unt! Te asigur ca oricate borcane vei face, se vor termina foarte, foarte repede.

ingrediente

8 portii

   Dulceaţă de căpsuni reţetă
   2 kg capsuni
   50 ml fresh de lamaie
   800 gr zahar
   1 pastaie vanilie
Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja!



Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba aduna spuma care se formeaza la suprafata. Daca o lasi, risti ca dulceata sa se zahariseasca !



Cresteaza pastaia de vanilie ca sa ii eliberezi aroma si pune-o cu tot cu seminte in oala. Adauga apoi si freshul de lamaie, astfel, fructele vor ramane intregi. Lasa sa fiarba o ora si jumatate- 2 ore, pana incepe sa se inchege. Verifica daca dulceata este gata punand o picatura pe o farfurie: daca ramane ferma, inseamna ca a ajuns la consistenta potrivita. La final, scoate pastaia de vanilie si pune dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil.



Inchide capacele si baga-le pentru 15 minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade. Astfel, dulceata se va vida si se va pastra mult mai bine. E o metoda foarte buna si nu folosesti niciun fel de conservant. Cand s-au racit borcanele, eticheteaza-le, pentru ca ai de ce sa fii mandra… nu stiu insa cat vor rezista, pentru ca e delicioasa! Cam atat de simplu e sa faci dulceata de capsuni, si acum e sezonul, nu rata ocazia!

" />

mod de preparare

Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja!



Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba aduna spuma care se formeaza la suprafata. Daca o lasi, risti ca dulceata sa se zahariseasca !



Cresteaza pastaia de vanilie ca sa ii eliberezi aroma si pune-o cu tot cu seminte in oala. Adauga apoi si freshul de lamaie, astfel, fructele vor ramane intregi. Lasa sa fiarba o ora si jumatate- 2 ore, pana incepe sa se inchege. Verifica daca dulceata este gata punand o picatura pe o farfurie: daca ramane ferma, inseamna ca a ajuns la consistenta potrivita. La final, scoate pastaia de vanilie si pune dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil.



Inchide capacele si baga-le pentru 15 minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade. Astfel, dulceata se va vida si se va pastra mult mai bine. E o metoda foarte buna si nu folosesti niciun fel de conservant. Cand s-au racit borcanele, eticheteaza-le, pentru ca ai de ce sa fii mandra… nu stiu insa cat vor rezista, pentru ca e delicioasa! Cam atat de simplu e sa faci dulceata de capsuni, si acum e sezonul, nu rata ocazia!

Incearca si Dulceti
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
dulceata de capsuni
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.