Dulceata

Reteta Dulceaţă de căpsuni reţetă

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 2h 
Bianca raluca Panazan postat de
Postat pe: 11-07-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de gogonele"
 
Dulceaţă de căpsuni reţetă, Usoara si delicioasa

ingrediente

10 portii

   Dulceaţă de căpsuni reţetă
   2 kg capsuni
   1,5 kg zahar
   1 esenta vanilie
   coaja de la 1 portocala
   1 plic zahar vanilat
   zeama de la 1/2 de lamaie

mod de preparare

Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine. Se taie in bucati mai mici (dupa preferinta). Se pun intr-o oala mare, se pune zaharul, coaja de portocala, esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat. Se lasa in frigider pana a doua zi. A doua zi se pune la fiert la foc mic pentru circa 90 minute, se pune jumatate de lamaie stoarsa. Se amesteca des si se ia spuma cu o lingura de lemn sau o spumiera. Se testeaza daca este gata. Se pune o lingura de dulceata pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin,daca curge se mai lasa la fiert. Borcanele se sterilizeaza inainte. Dulceata se pune cat inca este calda,iar borcanele se intorc cu capacul in jos. Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi.
Incearca si Dulceata de pepene galben
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.