Dulceata de portocale

Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua zile in apa re

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 portocale
  • 1 kg. de zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua zile in apa rece, si la loc racoros. Se pun apoi la fiert in apa, pana ce pot fi usor strapunse de dintii furculitei. Se dau deoparte si se pun vreo ora in apa rece. Se scot, se scurg de apa, se taie felii potrivit de groase, si apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii. Se pune pe foc moale tingirea de dulceata cu 1 kg. de zahar si 2 pahare de apa. Se tine pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se spumeste la primele clocote, si se lasa da fiarba pana se leaga bine. Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocala, se lasa sa stea asa vreo 10 minute, se pune iarasi pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie. Se spumueste din timp in timp. La ultimele clocote se pune si zeama de la o jumatate de lamaie. Se da la o parte si se toarna in borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci