Dulceata de visine

Retete dietetice

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Dulceata de visine

Ingrediente

  • 4 kg visine
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 1/2 zeama de lamaie

Mod de preparare

Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii. Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate visinele. Punem oala la foc mic. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam dulceata sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 2 ore sau pana cand lichidul se ingroasa si devine lipicios atunci cand il incercam intre degete. Putem sa mai verificam daca dulceata este gata, daca punem o lingura de dulceata pe o farfurie si o bagam 10 minute la congelator. Daca consistenta este in regula, atunci luam oala de pe foc. Amestecam din cand in cand. Spumam de cate ori este nevoie.

Intre timp, spalam si uscam borcanele, iar apoi le sterilizam. Punem dulceata fierbinte in borcane. Punem sa le punem capacele si sa le intoarcem cu susul in jos, sau putem sa le lasam fara capace, pana cand dulceata se usuca la suprafata, si face o crusta subtire.

Abia astept sa servesc papanasi, clatite sau gris alaturi de aceasta dulceata delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc