Dulceata din flori de salcam roz

Am pregatit aceasta dulceata acum cativa ani, cu flori de salcam roz de la tara. Florile au fost foarte parfumate, iar dulceata a avut gust asemanator cu mierea de salcam. E ideala de folosit la prajituri.

Portii
10
Timp pregatire
1 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Dulceata din flori de salcam roz

Ingrediente

  • aprox 600 g flori de salcam roz
  • 600 g zahar;
  • 1 l apa;
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare

Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine. A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de salcam si zeama de lamaie. O sa observati ca dupa ce le scufundati in apa, florile se deschid la culoare. Se fierb cam 30 de minute, amestecand din cand in cand. Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros. Timp: aprox 45 min Dulceata obtinuta: 3 borcane Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2013/05/dulceata-din-flori-de-salcam-roz.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc